PoRaC III

PoRaC is buiten een streek in de Filipijnen ook de afkorting die in het Nederlands “Positioneringsystemen door middel van Radio Communicatie” betekend.  Het Erasmus – Intensive Programme is een samenwerking met 5 andere Europese partnerinstituten uit Griekenland, Spanje, Finland, Oostenrijk en België rond één bepaald thema, in dit geval PoRaC.  Het IP werd ingediend door René Steurs en Frederik Schrooyen van Artesis dept. IWT opleiding Elektronica-ICT bij Europese Instanties en zorgt dat gedurende een periode van 2 weken 5 studenten uit elk partnerland een Intensief Programma volgen rond dit PoRaC-thema. Uit elk deelnemend land komen ook minstens 2 docenten rond dit thema een lezing of labo geven. Zoals bijvoorbeeld de Spanjaard waar ik nu naar aan het luisteren ben…
Behandelde onderwerpen zijn o.m. GPS (zelf ontvanger bouwen), positionering met GSM tot en met satellietsystemen, die door Europa zelf in ontwikkeling zijn. Vorige jaren ging dit programma in februari reeds tweede maal door, en nu dus voor de 3de keer.
De doelstellingen die met dit IP bereikt willen worden zijn:

  • Aanmoedigen van efficiënt en internationaal doceren over onderwerpen die in een normaal curriculum nauwelijks of niet aan bod zouden komen.
  • Studenten en docenten laten werken in een multinationale groep om zo te kunnen genieten van de speciale leeromgevingen die niet beschikbaar zijn in één enkele onderwijsinstelling.
  • Uitwisselen van gedachten over nieuwe curricula en studiemethoden en het onmiddellijk testen ervan in een internationale omgeving.

Ach, het is hier wel leuk. Ondertussen 2de dag “op kot” in A’pen. Ze hebben ons gestockeerd in het Scoutel, een jeugdhotel van de vvksj in de buurt van het Centraal station. Er zou WiFi moeten zijn maar het is er niet 😮 Lelijk in’t zak gezet! (Sasha, belt ne keer!)

Zoals eerder gezegd zitten we hier met een hoop mense bij elkaar. Spanjaarden, Grieken, Finnen (jej!), Gentenaars, Oostenrijkers en wijzelf. Wat een gezellig groep van 30 (6×5) man vormt.Den 1ne is al actiever als den andere, maar de oostenrijkers slage wel alles 😛 En da van Heinekendrinkers… Maar dat is dan weer een andere discussie!

De eerste batch foto’s is ondertussen zelfs al verschenen op Facebook! Ofwel via mijn profiel of via de PoRaC group of rechtstreeks naar 1 en 2.

En we gaan verder!

ITZNICE

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: