Kernenergie…

Naar aanleiding van de borden die je langs de weg ziet van het Nucleair Forum, en de deze post op GVA.be wil ik mijn gedacht ook eens melden aan de wereld 🙂

Nuclair Forum, je kent ze wel: deze borden

Blijkbaar 1 of andere campagne van Groen!

Alleszinds…

Kernenergie…
Ik weet niet waarom ze de kerncentrales willen sluiten. Oké, kernenergie is niet zo “proper”. Maar ze hebben toch geen alternatief? Doel alleen heeft een productiecapaciteit van een dikke 2839 MW. Doel alleen neem 30% van de TOTALE belgische elektriciteitsproductie van electrabel op zich!
In tegenstelling tot bovenstaande hebben we een windmolen (als we wikipedia als bron nemen) die een vermogen hebben van 2-3 MW (de nieuwe dan toch…). Dus reken maar uit, dan moete we een HOOP palen gaan planten die het uitzicht verknoeien, lawaai maken en vogels vermoorden… Over zonne-energie zwijge we gewoon, golfslag-centrales zijn ook niet zo geweldig in deze streken, kolencentrales met hun massa’s CO2 (jej, nog meer) … Jah, kernfusie 🙂 Eens dat ITER draait zijn we weeral een stap dichter eh! Da ze daar hun geld maar insteken ipv in draaimolens!

En kernafval… Indertijd gooiden we het jammer genoeg in het water (Ik heb lang gedacht dat dit enkel in de films zo was… In’t 5de middelbaar met een werk over kernafval werd ik wel op de feiten gedrukt 😐 ) wat zeker geen goed plan is! Maar nu opslag in kleilagen, zoals ze doen in bijvoorbeeld Mol, da kan toch ni ZOO erg zijn? Als we weten wat we ermee doen en het onder controle houden, wa is dan het probleem? “Onze kinderen” zeggen ze dan… Wij zitten er toch even goed mee als onze kinderen? 🙄 Wie weet lachen onze kinderen met onze onwetendheid, misschien hebben zij een apparaat dat heel dat gevaarlijk goedje op een uur wegwerkt! (oké, wss ni maar swoit 😉 )

Al die drama’s… Laat die kerncentrales nog maar even draaien! Tot ze deftige alternatieven hebben…

PS, comleet ernaast, maar google is weer met iets leuk bezig: Power to the People

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: