School update!

7de semester, industriële wetenschappen: elektronica-ict.

We hadden dit semester geen conventionele lessen, maar het pakket was opgedeeld in “thema-weken”.
Eerst 2 weken les over RTLS-systemen, daarna 2 weken les over Communicatiemethoden en antennes, en tenslotte 2 weken les over Patroonherkenning en Toegevoegde Realiteit.

RTLS

Geweldig team! ❗ Waanzinnig! En dat zag je ook aan’t resultaat!

Het komt er op neer dat er in alle Artesis-studentenkaarten een RFID-chip zit. Deze kan uitgelezen worden, en via een achterliggende database kan er uiteraard snel gekeken worden wie jij bent. Nu als je dit aan een kiosk doet (zo een paal) kan dat leuke dingen geven. Wij moesten hier een programma voor schrijven. Als jij als student met jouw kaart aan onze kiosk komt aanloggen geven wij jouw de volgende mogelijkheden:

 • smoskes bestellen (coolste ding 🙂 ), dit in samenwerking met een andere groep voor een ander vak!
 • blackboard raadplegen (automatisch inloggen en volledige browseable op touchscreen)
 • JOUW uurrooster raadplegen (niet dat van iemand anders)
 • JOUW punten raadplegen

En da was wel nice 😎

untitledunt233itledunt23itledunt2itled

En da van ons was beter als da van de Steven 😈

HF Communication

Analoge elektronica is ni mijn vak. Maar het zit mee in de opleiding, dus we worstelen ons erdoor. Dit semester ging rond modulatie (am/fm/…) en het verzenden ervan. Gelukkig kregen we genoeg uitleg van de docent in kwestie! (thx!). Praktisch hebben we leren werken met een hoop toestellen: spectrumanalyzers, netwerkanalyzers, … En jawel, we hebben tv 😎
Ook hebben we een uitstapje gedaan naar lier, daar zitten de “Lierse Radioamateurs“. Een vereniging die zich bezighoud met amateuristisch radionetwerken op te zetten! Best cool! Spijtig dat in lier is… 🙄

foto254foto289

En ik vond het nog wel leuk!

VISION

Multimedia! Jej 😎 Bestond uit 2 delen, een deel patroonherkenning (waar ik men masterproef in ga doen) en een deel toegevoegde realiteit (augmented reality).

 1. Patroonherkenning.
  Stel, ge hebt een doos vol met vijzen. Een patroonherkenning systeem kijkt met een webcam naar deze doos. En het systeem herkent de vijzen: dit is een rode, kleine vijs. Dat is een grote witte vijs. Dit dan weer een ronde blauwe vijs, … Volledig automatisch. Dit kan praktisch zijn! Kapotte chips ontdekken op een band in een fabriek, kankercellen herkennen in een foto van een stuk huid, geluid classificeren, … Erg leuk! En je kan dan op verschilende manieren bepalen wat ge ziet in uw afbeeldingen…  Hier ga ik ook mijn masterproef rond maken!
  nayivebasiannayivebasianapostprior
 2. Augmented reality.
  Iets virtueel toevoegen aan de echte realiteit. Maw, iets tonen op een scherm dat er eigenlijk niet is, maar je kan het wel manipuleren in de echte wereld!
  Onze keuze ging uit naar een project met monopoly, het resultaat: monARpoly 🙂 . Je speelt het spel op een echt/virtueel bord, en de computer doet de boekhouding.
  Volgend filmpje maakt het wel duidelijk!

httpv://www.youtube.com/watch?v=QH160Ob7qJQ

Advertenties
2 reacties
 1. amateuristisch radionetwerken opstellen … n/o, maar die mannen die gaan toch wel een stapje verder als amateuristisch :mrgreen:
  Best wel vet wat ze daar allemaal kunnen, en hun wireless antwerpen gedoe … ‘k zou zo meedoen moest ‘k er nu ook maar iets van begrijpen :mrgreen:
  En natuurlijk ArtesisKiosk Ultimate en MonArpoly ftw ❗ ❗ ❗

 2. Awel, alsker iets van zou snappe zou ik ook nog wel mee wille doen!
  Leert ge wel coole dinge mee!
  Maarjah, tis in lier… Das zo een uur rijde van stjob… 😳

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: