A vision on MobileVikings

Organisatie

Mobile Vikings is een mobiele virtuele netwerk operator die zich concentreert op mobiel internet. Het aanbod wordt in de markt gezet door het Hasseltse bedrijf City Live.” Zover de quote van hun wikipedia-pagina.

Het is alleszinds een bedrijf, dat iets te maken had met Universiteit Hassel dacht ik, waar een 15-tal mensen werken.

Technisch

Ze hebben niet letterlijk hun eigen netwerk, maar opereren boven op het netwerk van Base (KPN-group). Heeft voordelen, heeft nadelen. Zo hebben bv base-gebruikers voorrang op mobilevikings-gebruikers, niet zo nuttig tijdens evenementen (beperkt aantal connecties per paal). Gelukkig zijn er zowizo al weinig base-gebruikers 😆

Prijs strategie

De kracht van MV. Op 1 of andere manier slagen ze erin om data gratis te houden. Inderdaad, de data die je verstuurd over hun netwerk wordt NIET aangerekend. Alleszinds, de eerste 2GB toch niet…

En smssen (eerste 1000 gratis), nog 1000 meer naar andere mv-users en telefoneren gebeurt ook aan zeer schappelijke prijzen!

Bovendien zijn ze erin geslaagd om de prijs van data-trafiek internationaal ook naar beneden te trekken… 0.5€/MB

Die mannen hebben magische connecties volgens mij 🙂

Mijn gedacht

Kzal is reclam maken 😎

Die mannen zijn goed bezig! Ik dacht dat het nummer 37.000 ergens voorbij kwam, voor het aantal actieve gebruikers. Dat zie je jammer genoeg soms wel aan de downtime. (Gevolg van hun eigen succes? 🙂 )

Maar kheb liever vaak gratis internet als altijd betalend. (Niet overdrijven, hun netwerk ligt er gemiddeld 1 keer per maand een half uur uit ofzo, als het al zoveel is)

Dus MV is perfect voor mensen zoals ik die overal bereikbaar willen zijn en hun niet blauw willen betalen aan proximus of mobistar… (nochtans beginnen die stilletjes aan ook met “betaalbare” tarieven te komen…)

15€, geen geld voor wat ze aanbieden

Btw, zaaaalige klantendienst trouwens! Ze hebben zelfs hun eigen “social manager” die fulltime de sociale netwerken afspeurt naar mensen met problemen! Zelfs in’t weekend! Ik heb nog nooit een ander bedrijf nen tweet naar mij weten sturen met de vraag “werkt het?”! 😛

Men eerste account werd gemaakt op 8 februari 2009, en ik ben er nog lang niet weg 😎

Als Proximus, Base of Mobistar nu ne keer zou afstappen van hun “abbonementen” (ik hou van pre-paid), en heel hun data-trafiek ne keer zouden herzien, dan komen we tenminste terug in de toekomst terecht (belgie doet het NIET ZO GOED op internet-verbindingen in’t algemeen…). Het komt, maar ’t is er nog niet… (10MB, jej… Geef me een kwartier en da is op…)

Nut

Ja het heeft zen nut om overal internet te hebben: skype/voip op de trein, gva in de bus, 4square op cafe, foto’s delen op een festival, reviews lezen in de winkel, op zoek naar een cafe in een stad da je niet kent, wikipedia overal, google maps, spotify, gratis mail’s en instant messaging…

’t Is praktisch 😎

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: